Fie frigul cât de aspru, acum am certificatu’

De curând m-am mutat în chirie într-un nou apartament. Mutarea odată terminată, eu şi proprietarul ne-am prezentat la notar să încheiem un contract de închiriere.

Cu zâmbetul pe faţă am intrat la notar şi m-am aşezat pe scaun aşteptând să fiu chemată în biroul cu pricina. Proprietarul a ajuns şi el, gâfâind de pe drum şi a început să-şi caute precipitat hârtiile.

– Domnul notar vă primeşte. Poftiţi vă rog! ne zise o duduie înaltă cu un bot roşu de mac.

Intrăm amândoi  cu avânt, salutăm distinsul domn cu păr alb din faţa noastră şi la indicaţia lui tăcută ne aşezăm cuminţi pe nişte scaune mari şi confortabile. Domnul notar cu hârtiile noastre în faţă, studia în linişte situaţia. Liniştea se prelungea mult prea mult. Într-un târziu, îşi ridică ochii spre noi şi întrebă scurt:

– Certificat energetic aveţi ?

Privirea mea mirată se intersectă cu cea a proprietarului şi amândoi spre cea a notarului:

-Nu, veni răspunsul meu nesigur.

-Nu pe dumneavoastră v-am întrebat, pe proprietar. Fără aşa ceva nu merge! Aveți nevoie de certificat energetic pentru apartamentul dumneavoastră. Întrebați la asociația de proprietari!

Al  meu proprietar, proaspăt aterizat din Germania se uita disperat la mine de nedumerire. Eu la fel de nedumerită, am ridicat din umeri.

-Citiți articolul de lege și reveniți când aveți certificat energetic! Eu nu închei contracte ce pot fi atacate în instanță….își încheie el pledoaria, uitându-se pe deasupra ochelarilor la mine.

Ne-am întorc amândoi, cu coada între picioare la administratorul blocului nostru. Din fericire blocul meu avea certificat energetic făcut de anut trecut, iar administratorul era chiar fericit să se laude cu asta:

-De ce n-ați venit la mine de la început? Nu numai că avem certificat energetic făcut de o firmă profesionistă, dar avem chiar și termografia blocului, zice administratorul, mândru nevoie mare de el. Haideți cu mine să vă arăt!termoviziune

-Vedeți ce mare e diferența? Vom avea căldură în apartamente la iarnă pentru că am fost deștepți și ne-am mișcat repede, obținând chiar un certificat energetic ieftin de la cei mai buni de pe piața din București, zice omul nostru fericit.certificat-energetic-Bucuresti.jpg

Am primit cu un zâmbet deschis toate aceste detalii tehnice din două motive doar de mine știute. A doua zi aveam contractul de închirire încheiat la notar, iar azi stau liniștită în căsuța mea caldă și frumoasă.

Poate iarna să tot dureze, frigul fie cât de aspru, acum am certificatu’…Voichita Ioana Bondor

  • Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018

 

Reclame

Un gând despre „Fie frigul cât de aspru, acum am certificatu’

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s