Cum ar fi dacă…

Cum ar fi dacă viața mi-ar face cadou o destinație exotică?

Nu zâmbiți! Frigul și zăpada de afară îmi provoacă imaginația. Cum ar fi să am parte de vacanțe speciale în locații exotice, precum cele din reclamele agențiilor de turism. CND Vacanțe Speciale vine cu produse de turism personalizate pentru fiecare plăsmuire a imaginației noastre. Vreți destinații speciale, atunci creați-vă una pe măsura imaginației dumneavoastră!

Dimineața am ieșit să înfruntat viscolul de afară și printre fulgi mici și lipicioși ce-mi acopereau ochii, m-am lipit de stâlpul stației de tramvai în așteptarea mijlocului de transport mult dorit. Am închis pentru o clipă ochii și mi-am imaginat că sunt într-o vacanță specială, într-un peisaj de vis precum cel oferit de Insulele Maldive.

VacanteSpeciale.ro_Superblog2018-5-768x512

Ce poate fi mai reconfortant decât soare, nisip fierbinte, palmieri și o apă albastru- turcoaz? Da știu, un cocktail exotic.  🙂

Maldive este o țară insulară formată din 26 atoli, situată în Oceanul Indian,  cu 1.192 insule din care doar 250 sunt locuite. Este statul asiatic, cu populație preponderent musulmană, cel mai mic ca suprafață și număr de locuitori. De asemenea, Maldive este statul cu cea mai mică altitudine din lume cu o valoare maximă de 2,3 metri.

Am zburat direct cu avionul, iar de la aeroportul din Male am luat un hidroplanor pentru a ajunge la resortul turistic unde stau turiștii ca mine. Cazarea din Maldive este pentru toate gusturile și buzunarele de la hoteluri de 3 stele până la cele de 5 stele cu diverse activități de relaxare incluse în preț. Puteți practica aici scufundări în apele limpezi ale Oceanului Indian pline cu corali, snorkelling, volei pe plajă sau tratamente în spa-uri ultramoderne.

Maldive oferă un spectacol unic numit fenomenul de bioluminescență care este generat de animalele și vegetalele care trăiesc la 200 de metri adâncime care strălucesc în prezența unei cantități mari de oxigen:

plankton5-1024x683

Insulele Maldive ofera o mare varietate de sporturi nautice, de la scuba diving si snorkeling, windsurfing, caiac-canoe, ski nautic, jet ski, parasailing, body surfing, knee boarding și lista poate continu…

Dacă nu sunteți genul sportiv, aveți libertatea de a vă relaxa privind magnificele apusuri de soare de aici.

maldives-1991878_960_720.jpg

Mă visez pe un șezlong, cu o băutură exotică în mână, cu inima plină de iubire și ochii de frumusețe. Iar când atâta liniște ar deveni insuportabilă, m-aș reîntoarce în lumea orașului Male pentru doza de realism și istorie.  Aș vizita  The Grand Friday Mosque, o clădire impozantă, nouă, cu multă marmură și decorațiuni aurii, devenită acum simbol al orașului și inaugurată în 1984.

Maldive_Male-26-757x505

Dar să revenim la partea de relaxare! Ați văzut vreodată ceva mai reconfortant: albul nisipului, albastrul-turcoaz al mării, cerul senin și liniște…

slider_sunresorts_nature

„Ei…nu vedeți că nu vine niciun tramvai!? Cred că iar a fost un accident pe Colentina„, strigă o voce masculină aproape de mine și mă trezi din visarea mea exotică. Mi-am tras căciula mai adânc pe cap, mi-am pus mănușile la loc și am pornit la drum prin viscolul de martie.

Doar un o amintire albastru-turcoaz mai persistă din ce în ce mai îndepărtată în memoria mea. Hai, că nu mai e mult până acolo!

Voichita Ioana Bondor

  • acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018
Reclame

Autor: voichiţa bondor

cuvintele vindecă, cuvintele mângâie, cuvintele fixează în clipă efemeritatea gândurilor şi emoţiilor...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s