Arta de a îmbătrâni frumos

Între 30 și 40 de ani mă străduiam să înțeleg ce face o căsnicie să dureze. După eșecurile mele personale eram convinsă că nu e doar chestiune de noroc, ci trebuie să fie și altceva la mijloc. Modele de căsnicii de succes am vazut destule, însă răspunsul găsit nu m-a mulțumit prea mult. Implică compromisuri pe care eu, în acel moment al vieții mele, nu mă simțeam capabilă să le fac.

După 40 de ani, prioritățile s-au schimbat treptat, iar noua întrebare care mă frământă este cum poți să îmbătrânești frumos?  Iar când zic frumos nu mă refer la găsirea elixirului tinereții veșnice obținut prin operații estetice, ci la o asumare calmă a  maturității ca etapă firească a vieții. Mă uit în jurul meu și observ comportamente diverse.

Am observat persoane trecute de 45 de ani, incapabile să-și recunoască vârsta și mergând până a minți legat de vârsta lor reală din buletin. Știu că unii vor zice că e cochetărie sau mai știu eu ce altceva, dar mecanismul psihologic din spatele unui asemenea comportament arată că e mai mult de atât. Un blocaj într-o altă etapă a vieții poate sau o neacceptare personală? Nu știu. Rezultatul este unul penibil. Culmea e că își construiesc chiar o retorică ajutătoare de genul „vârsta e doar un număr” sau „contează doar tinerețea sufletului”, dar în fapt pentru ele numărul acela chiar contează de ajung să mintă penibil. E un spectacol trist.

Nu pot trece neremarcate nici persoanele care trec prin criza identitară de după 40 de ani. Ei devin vânători și își găsesc iubite tinere și ele umblă cu băieți cu cel puțin 10 ani mai tineri decât ele. Aici mă regăsesc și eu și sincer mă bucur că a trecut criza. :))  Important e să nu dureze prea mult și să nu se lase cu depresii sau căsnicii. Excepțiilor fericite numai de bine!

Ele se întorc la ținutele îndrăznețe din tinerețe și la viața de noapte agitată în ciuda celulitei evidente și a ridurilor inestetice, ei merg la sală să facă pătrățele și să reușească să țină pasul cu tinerețea de alături și îi vezi hăluind prin cluburi cu cearcănele de sub ochi și hainele obosite ca ei. Eforturi mari de ambele părți pentru a ține pasul într-o etapă a vieții care a trecut. Pentru unii acest efort e benefic – un soi de adrenalină a vieții lor plictisite ce le oferă iluzia unei vieți pline. Cu ce nu contează, doar să fie cu agitație, prieteni, socializare…Trezirea la realitate însă uneori e fatală. Alții însă rămân doar cu penibilul.

Și uite așa ajung la dilema mea esențială: cum poți îmbătrâni frumos? Într-o societate care nu respectă bătrânii și maturitatea acestora, ci mai degrabă îi marginalizează, cu o social media care promovează tinerețea veșnică cu orice preț – operații estetice, diete, detoxificări ale organismului, yoga etc- devine o adevărată provocare să-ți asumi îmbătrânirea firească a organismului.

De aceea mi-am propus să împărtășesc cu voi lucrurile bune care ne ajută, mai ales pe noi femeile să devenim maestre în arta de a îmbătrâni frumos.

Azi vă propun o soluție naturală și sănătoasă de a ne menține tinerețea și elasticititatea pielii – Fiolele cu acid hialuronic 2 % din Gama Gerovital H3 Hyaluronic C , produs realizat de compania Farmec, cel mai mare producător de produse cosmetice din România. Ingredientele din acest produs fac minuni pentru doamnele cu vârsta între 30 și 50 de ani. Serul bogat în acid hialuronic pur şi lipozomal și vitamina C au efecte antirid, de umplere a ridurilor, efecte hidratante și de protecție a pielii.

fiole

Produsul este disponibil în toate supermarketurile, hipermarketurile și magazinele de profil din țară, precum şi în magazinele de brand Gerovital și online, pe http://www.farmec.ro”. Prețul este unul accesibil pentru orice femeie și cred că scuza aceasta, că nu ne permitem, nu mai poate fi folosită.

De câteva zile am început să le folosesc fiolele cu acid hialuronic și vitamina C Gerovital H3 Hyaluron C și rezultatele încep să se vadă: tenul meu e mai luminos, iar imperfecțiuni și micile riduri se văd din ce în ce mai puțin. Vârsta nu e doar un număr, ci acest număr ne aparține.

44 e al meu, rotund și frumos și vă provoc să învățăm împreună să îmbătrânim frumos!

Va continua…

Voichita Ioana Bondor

  • Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018 
  • Sponsor: 

farmec.jpg

 

Reclame

Autor: voichiţa bondor

cuvintele vindecă, cuvintele mângâie, cuvintele fixează în clipă efemeritatea gândurilor şi emoţiilor...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s