În căutarea identității de blogger…

Am început să scriu din anul mutării mele la București ca un exercițiu de supreviețuire. Nu mă interesa ideea de blog sau de social-media. Cred că știți că orice ardelean așezat, cu ceva vechime în spate, are un șoc cultural când ajunge la București. Ei bine, nu pot nega adevărul că fiecare zi, cel puțin în primul an de la mutare era din categoria Cum se poate așa ceva? A trebuit repede să învăț mecanismul de comunicare din partea locului:

Una spui, alta gândești și acționezi doar în interesul tău!

Ei bine, la atâtea experiențe bulversante s-a mai adăugat și o îndrăgostire imposibilă de un tip frumos și deștept care mă făcea să mă simt și eu la fel de frumoasă și deșteaptă. Și uite așa am devenit creativă … a fost cea mai prolifică și inspirată perioada a mea într-ale scrisului. Aveam zvâc, aveam muz, pentru că el era primul meu cititor și cel mai bun din câți puteau exista. Îmi amintesc că odată am scris un articol bun din perspectivă feminină și el a vrut să scrie pe același subiect din perspectivă masculină. A ieșit ceva super mișto, mai ales că deja aveam cititori fideli care-mi recunoșteau stilul și s-au prins că ceva nu e la fel. Cei pentru care scriam mi-am făcut și o pagină de facebook, iar cei ce mă citeau aveau diverse reacții, și bune și rele. Important era că articolele mele nu treceau neobservate. Scriam cele mai bune texte ale mele și ascultam cea mai bună muzică, iar toate astea se datorau lui, fără nicio îndoială.

Iubirea s-a terminat brusc pentru el și greu pentru mine, rămânând în categoria iubiri neconsumate de timp, iar nici cu scrisul lucrurile nu au mers prea bine. Făcusem o greșeală de începător, aceea de a scrie pe platforma altora, fără să am nici un drept asupra articolelor mele. În momentul în care respectivii și-au închis platforma on line, am simțit că pierd o parte din identitatea mea odată cu acele articole rămase acolo. Salvasem puține dintre ele, dintr-o naivitate greu de explicat. Când mai citiți texte pline de iubire și romantism să știți că sunt scrise în perioada mea roză.

Dacă sunteți curioși, aveți aici un exemplu: https://voichitabondor.wordpress.com/2018/05/16/minte-ma-frumos-dragul-meu/

Eu nu sufăr după lucruri pierdute sau bărbați uitați, însă am suferit enorm după articolele acelea pierdute în on line, iar lecția aceasta am învățat-o pentru totdeauna. Așa a apărut propriul meu blog în wordpress pe care am învățat treptat să-l construiesc, să-i dau o entitate și o formă atractivă. Eu un blog al experiențelor personale, de aceea i-am dat și numele Ich me is me, dar nu sunt atât de egocentrică să nu mai ies și din lumea mea, oricât ar fi ea de bogată.

Odată cu #colectiv am început să scriu mai asumat social și politic. Nu a fost o alegere strategică, ci una firească: textele romantice au lăsat încet locul unora de implicare civică. Alegeri interioare asumate.

Și iată-mă acum în cea de-a treia etapă a aventurii mele de blogger. Aceea în care privesc activitatea această ca un domeniu extrem de serios, pe care dacă îl faci așa cum trebuie poți câștiga și bani sau poți influența părerea celor din jur. Încă învăț, încă mai cred că pot fi mai mult decât sunt azi, iar ceea ce-mi doresc cel mai mult acum e să trec în liga profesionistă.

Asta înseamnă câteva investiții care să asigure stabilitate și vizibilitate blogului/ site-ului meu:

  • îmi voi înregistra domeniul pe Domaz.ro, pentru că voi avea siguranța că ceea că munca mea de creație nu se va mai pierde în …neant.ase

  • îmi voi cumpăra domeniu ro pentru că scriu pentru cei din România în primul rînd și voi avea aparte de o identitate unică și drept de utilizare exclusivă.asi

Partea tehnică fiind asigurată mai rămâne ca eu să devin blogger profesionist. Cu alte cuvinte să-mi construiesc brandul personal, imaginea și să produc cel mai original și atractiv conținut cu putință.

Dacă privesc înapoi fără mânie, cred că mai am nevoie de ceva: de acea iubire care să mă scoată din banalul vieții mele cotidiene.

Voichita Ioana Bondor

  • acest articol a fost scris pentru SuperBlog, ediția aniversară de 10 ani

 

 

Reclame

Autor: voichiţa bondor

cuvintele vindecă, cuvintele mângâie, cuvintele fixează în clipă efemeritatea gândurilor şi emoţiilor...

Un gând despre „În căutarea identității de blogger…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s