#casa iubirii are nevoie de certificat!

După o pauză destul de lungă de celibat m-am hotărât să ies din cuibul casnic și să-mi găsesc un bărbat. Am explorat împrejurimile realității mele și eșec total. Nici unul potrivit pentru mine! Dar nu mă oprește pe mine o realitate imediată. Trec rapid la planul B: mediul on line. Îmi fac un cont de diva profundă pe o platformă de întâlniri și relații și bang… primul mesaj de la un tip pe nume Banji:

– „cf?”

Mă uit repede la descriere și citesc: „bărbat matur, patron de restaurant și care poate satisface orice femeie, vreau să ofer iubire…” Woau, ce-ți poți dori mai mult?! Răspund repede să nu fugă din online:

Sunt bn, tu cf?

M-am îndrăgostit de tine, veni repede răspunsul lui. Da repede aleargă iubirea în on line, fraților!  Derutată de această exprimare bruscă de afecțiune, îl întreb:

De mine?

De tine, roza mea. Chemarea iubirii este ca băţul de aur din basme; dacă o auzi o dată, nu mai poţi să stai în casă. Te invit la restaurant, roza mea!

Ăsta da noroc pe mine: am dat de un poet! Deși n-am prea înțeles partea cu bățul de aur din basme, chemarea iubirii îmi suna cunoscută. Și chemarea la restaurant îmi suna cunoscută, așa că am acceptat invitația.

-Ești invitata mea la #casa iubirii, locul unde te vei simți în rai!

Nu mă înțelegeți greșit, dar cum de mult n-am fost prin #casa iubirii am zis că nu are ce să-mi dăuneze o doza de romantism. Face bine la ficat și nu numai…Cu eforturi mari am scos din mine femeia fatală, sexy și rea în același timp, cu o rochiță și tocuri înalte, gata pentru iubire. Am luat un taxi și iata-mă în fața unei locații colorate, cu o lumină obscură de rosu intens numită #casa iubirii. Îmi părea mai degrabă bordel, dar cine sunt eu să judec formele iubirii!?

În fața mea apare un ins între două vârste, destul de închis la piele și cu un zâmbet larg ce-i dezvăluia dinții de un alb strălucitor:

-Eu sunt Banji, indian stabilit în România și aici e restaurantul meu, zise omulețul cu gesturi largi.

Surpriza de pe fața mea era de tip perplex. Să nu intru era cam nepoliticos, dar și ideea de-mi petrece seara cu omulețul din fața mea era cam greu de digerat. Simțindu-mi deruta, Banji îmi șopti la ureche:

– Eu bărbat bătrân, dar serios. Fata caută un băiat frumos, mama caută o familie bună.

Ce vrea să zică cu asta! Temătoare am intrat într-o încăpere cu o lumină tulbure și cu câțiva clienți așezați pe jos. Omulețul îmi arătă un loc unde trebuia să-mi las pantofii, conform tradiției. Ce tocurile mele cui și ținuta sexy! M-am descălțat încet și, dirijată de partenerul meu de întâlnire, m-am așezat pe niște perne imense într-un colț mai discret. Deja îmi făceam un scenariu de evadare din #casa iubirii, la cea mai mică posibilitate ce putea interveni. Benji dispăru pe nesimțite de lângă mine, nu înainte de a-mi spune că el e fericit cu mine acolo. Ciudată întâlnire!!!

Treptat ochii mei s-au obișnuit cu lumina oscură și puteam observa detaliile interioare ale #casei iubirii. Peste tot pe pereți erau covoare persane și diverse ornamente indiene, iar puținii clienți ai localului erau bengalezi, obișnuiți ai locului. În ciuda covoarelor și pernelor era o încăpere friguroasă, iar un miros de lumânări parfumate învăluia atmosfera. Profitând de întunericul obscur al camerei, mi-am pipăit degetele de la picioare, simțindu-le deja înghețate. Asta-mi mai lipsea…o răceala sau o cistită din #casa iubirii!

După un timp ce mi-a părut prea lung apăru amorezul meu, îmbrăcat acum în haine tradiționale bengaleze. Cu gesturi sigure a întins masa și a început să aducă diverse preparate tradiționale. Era sigur pe el și alerga rapid când la mine, când la bucătărie și mai spunea câteva greu de înțeles, pe limba lui. Mândru de el se așeza lângă mine și mă îmbie să mănânc:

– Place la tine, roza mea?

-Place la mine, dar mi-e frig aici în localul tău. Certificat energetic are acest restaurant? certificat-energetic-bucuresti-constanta

Ochii lui mici m-au fixat mirați, dar n-a răspuns. Contrariată de această tăcere am continuat:

logo_AvizezBenji, ai nevoie să faci mai întâi un audit energetic al casei ca să știi cum stai, că deja e noiembrie și imediat vine iarna cu temperaturi negative. Ce-o să faci atunci, că nimeni nu stă să înghețe aici, chiar dacă e cu iubire multă? O afacere de succes trebuie să respecte niște norme legale importante ca să funcționeze în România. Îți pot recomanda eu o firmă profesionistă care te vor ajuta să obți un certificat energetic ieftin și să rezolvi această problemă.

Amorezul meu părea că nu înțelege nimic din ce vreau să zic, ba chiar îi pierise zâmbetul de pe față. Dispăru repede de lângă mine și fugi undeva în spate, unde îl auzeam vorbind agitat cu alți omuleți în bengaleză. Pe rând se uitau la mine cu figuri speriate. Clar că întâlnirea mea din #casa iubirii nu a fost un succes, așa că m-am ridicat rapid, mi-am luat pantofii cu tocuri cui și haina roșie. Banji, puțin îngrijorat se apropie undeva în spatele meu și-mi șopti:

Dacă pierzi vremea ziua, când e soare, nu poți usca orezul noaptea, la lumina licuricilor!

L-am privit de la înălțimea mea intimidantă și mi-am dat seama că Banji al meu era mai înțelept decât părea la prima vedere. Înțelese perfect tot ce i-am spus. Iar pentru că-mi place să am ultimul cuvânt i-am mulțumit pentru o seara interesantă și, la fel de șoptit, i-am spus:

De data asta nu primești amendă, dar dată viitoare să văd certificatul! 

Am reținut doar groaza din ochii lui mici și o plecăciune nepotrivită momentului și dusă am fost în noapte. Despre iubire și întâlniri ar fi multe de spus, dar dacă sunteți invitate la #casa iubirii, mai gândiți-vă odată. Eventual, întrebați dacă și-au luat între timp certificatul, are mare nevoie de el! 

Voichita Ioana Bondor

 

*Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018, ediția aniversară de 10 ani

 

 

 

 

 

Reclame

Autor: voichiţa bondor

cuvintele vindecă, cuvintele mângâie, cuvintele fixează în clipă efemeritatea gândurilor şi emoţiilor...

Un gând despre „#casa iubirii are nevoie de certificat!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s