Soarele răsare la el acasă

Japonia cu Exact Travel Club

De când mă știu mi-am dorit să vizitez fascinanta Japonia, dar de fiecare dată o temere legată de distanța și diferența culturală orientală m-a oprit să trec la a-mi organiza o aventură în țara soarelui răsare. Chiar dacă prefer să merg pe cont propriu în excursii externe, în acest caz nu am mai fost atât de curajoasă pe cât mi-aș fi dorit. Dar știți cum se zice:

Dacă îți dorești ceva cu adevărat, întregul univers va complota pentru realizarea sa!

Universul a făcut să descopăr o agenție de turism specializată în excursii în Japonia, născută din pasiunea pentru cultura niponă, iar acest lucru se regăsește în programele sale originale de circuite turistice propuse de echipa mixtă (româno-japoneză) a agenției.

Când ai parte de atenție și consultanță de specialitate din partea unor specialiști excursia visurilor tale nu mai pare atât de departe.

Am apreciat și deschiderea celor de la agenție care m-au ajutat să-mi personalizez propriul circuit în Japonia, cu posibilitatea de a avea ghid în limba japoneză pe tot parcursul călătoriei.

Cine suntem Exact Travel Club agentie de turism.jpg

Există și un mare avantaj financiar legate de modalitatea cea mai frecventă de transport din Japonia și anume călătoria cu trenul. Din octombrie 2010, Exact Travel Club este singura agenție autorizată să emită abonamente de tren Japan Railways în România. Prețuri mai mici, timp redus pentru că nu mai umbli să achiziționezi bilete, confortul și siguranța călătoriei sunt avantaje ce merită luate în seamă.

Iar dacă v-am făcut curioși, haideți cu mine să descoperim fascinanta Japonie prin ochii mei de turist european!

Circuitul meu începe în un zbor lung București –Tokio și 2 zile de adaptare în metropola niponă cu peste 13 milioane de locuitori și o istorie milenară ce te obligă să te oprești cu admirație și să vizitezi:

  • Palatul imperial – resedința oficială a Împăratului Japoniei și fosta locație a celebrului castel Edo. Distrus parțial în timpul celui de-al doilea război mondial, dar el a fost ulterior refăcut și păstrează unul dintre cele mai pitoresti locuri din Tokyo: turnul de gardă. Palatul este închis publicului pe parcursul anului, dar zona Grădinii de Est este deschisa pentru vizitatori, care se pot plimba prin acest parc, admirând frumusețea arhitecturală a palatului.
  • Cartierele populare ale metropolei merită o atenție specială: de exemplu, în cartierul Asakusa putem vizita cel mai important templu (Sensoji) al orașului sau cartierul Akihabara, supranumit și cartierul electric. Luate la pas, aceste cartiere sunt pur și simplu fascinante, iar delicii culinare găsești la fiecare pas.

Această prezentare necesită JavaScript.

Sursa: http://www.extclub.ro/

La următoarea destinație Takayama vom ajunge cu trenul super express, urcând într-un peisaj de vis al alpilor japonezi, prin păduri și peste râuri spectaculoase.  Takayama este un oraș care păstrează nealterate multe elemente tradiționale, precum străzi din perioada Edo (1600/1868), pline cu magazinele vechi  și restaurante unde pot fi degustate produsele locale. De aici putem urca spre satul Shirakawa-go,declarat obiectiv UNESCO în 1995, un sat pitoresc, cu case țărănești vechi de 250 ani, construite în stilul Gassho-zukuri -seamănă cu niște mâini împreunate pentru rugăciune.

Sursa: http://www.extclub.ro/

Tot cu autocarul putem face turul orașului Kanazawa și putem admira una dintre cele mai frumoase grădini japoneze și anume Kenrokuen, precum și cartierul samurailor, situat la baza vechiului castel Kanazawa.

Următoarea destinație: orașul Kyoto cunoscut datorită celor 17 obiective înscrise în patrimoniul UNESCO. Dintre acestea am ales să vizitez: Palatul Nijo-jo, fostă reședință a shogunului Tokugawa Ieyasu și a urmașilor săi, Templul pavilionului de aur Kinkaku-ji,  actualmente templu ZEN și Templul Dragonului Pașnic, cunoscut pentru grădina Zen cu 15 pietre.

De la Kyoto vom lua trenul și vom ajunge la Nara și Osaka unde ne-am propus să vizităm Sanctuarul shintoist Fushimi Inari Taisha din Kyoto, vestit pentru cele peste 10,000 de porți Torii portocalii, Templul Todaiji, cea mai mare clădire de lemn din lume ce adăpostește cel mai mare Buddha de bronz din Japonia, Daibutsu și Parcul Nara, cu peste 1.200 de căprioare considerate mesagere ale zeilor Shinto.

Sursa: http://www.extclub.ro

În  Osaka am ales suplimentar să vedem Castelul Himeji-jo sau „Castelul Egretei Albe”, considerat cel mai frumos castel medieval japonez, simbolul perfect al spiritul ui arhitecturii japoneze din epoca de glorie a samurailor și Kaiyukan, cel mai mare acvariu din lume.

În ultima zi în Japonia au ales o excursie cu autocarul către Hakone, parte din Parcul Național Fuji-Hakone-Izu, cunoscută pentru nenumăratele sale izvoare de ape termale cu numeroase efecte benefice. Panorama Muntelui Fuji este absolut excepțională . Zona este faimoasă pentru peisajele sale deosebite și activitățile în aer liber. Putem să ne plimbăm cu vaporașul pe Lacul Ashi, format în craterul vulcanului Hakone, după care, dacă vulcanul este liniștit, luăm telecabina către Valea Owakudani, veche de 300 de ani. Fiind încă un vulcan activ se pot vedea aburi sulfuroși ieșind din pământ! Putem încheia ziua cu o relaxare la un SPA cu ape termale pentru o ultimă trăire senzorială a frumoasei țări a soarelui răsare.

fuji 02
Sursa: http://www.extclub.ro/blog/

Dacă v-am deschis apetitul pentru a descoperi lucruri noi nu vă fie teamă să alegeți un circuit cu Exact Travel în Japonia. Veți avea parte de excursia vieții!

Voichita Ioana Bondor

*acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018, ediția aniversară de 10 ani

Reclame

Autor: voichiţa bondor

cuvintele vindecă, cuvintele mângâie, cuvintele fixează în clipă efemeritatea gândurilor şi emoţiilor...

Un gând despre „Soarele răsare la el acasă”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s