Nunțile pot fi și altfel?!

Am primit o invitație la nunta prietenei mele și sunt într-o mare dilemă, că doar sunt o balanță clasică, veșnic nehotărâtă!

Cei din jurul meu știu că nu-mi plac nunțile. Rectific, nu-mi plac nunțile clasice, așa că ideea de merge la nunta unei bune prietene m-a blocat. Știți genul acela de oscilație între obligație și plăcere? Adică nu am nicio tragere de inimă să onorez această invitație și în același timp nu vreau să o dezamăgesc prin refuzul meu. Fiind una dintre cele mai bune prietene ale mele mi-e imposibil să spun nu. Deci, mi se arată nuntă. Prima surpriză a fost locația aleasă de prietena mea: 

Royal Boutique Hotel Poiana Brasov

Nuntă în Poiana Brașov! Sincer, nu mă mir la cât de iubitoare de munte sunt amica mea și viitorul ei soț. Știți genul acela care nu ratează niciun weekend fără să meargă pe munte și iarna la ski? Ei sunt. Deja presimt că va fi o nuntă specială. O sun pe Ana, draga mea prietenă și încep cu întrebările preliminare:

-Draga mea, de nu mi-ai spus că mergem la munte? Evitam atâtea momente de confuzie și toceală a neuronilor: merg sau nu merg. Știi că iubesc muntele, iar o nuntă la înalțime pare ceva complet … altfel!

-Ha Ha! Știam eu că o să-ți placă. Și mai am și alte surprize pentru tine. Vom sta mai multe zile pentru că salonul de nunți din Brașov are și un hotel cu 29 camere de diferite tipuri. Le-am închiriat pe toate pentru nunta noastră. Poți să-ți alegi de pe acum camera și te rog să vii și cu băieții!

-Ce bine că nu mai trebuie să cautăm altă cazare în Poiana Brașov! Băieții nu cred că vor să vină…știi tu, prea multă plictiseală de adulți pentru ei. 🙂

-Fii serioasă! Închiriem schiuri și după noaptea cea mare ne distrăm pe pârtie. Copiii vor face mișcare și noi ne vom trezi treptat din mahmureală pe pârtie. Putem urca cu telecabina la Capra Neagră și cu telegondola pe Postăvaru. Își dai seama ce priveliște incredibilă vom avea de acolo?!. Am văzut că au și spații de joacă pentru copii și afară și în interior. Deci, draga mea, copiii vor fi încântați!

-La toate te-ai gândit! Cum e sala de nuntă? Hai că trebuie să știu cu ce-mi asortez rochia elegantă cu decorul salonului. Vor fi mulți invitați?

-Salonul de nuntă dispune de o capacitate de 150 de persoane și crede-mă totul este extrem de bine pus la punct: de la aranjamentul sălii, mesele rotunde și accesorizate cu stil până la meniul diversificat pentru toate gusturile invitaților. Poți să-ți personalizezi meniul după preferințe, așa că zi-mi acum ce vrei mai special de mâncare!

-Vreau meniu vegetarian, se poate?

-Se poate orice, draga mea! Iar culoarea vedetă va fi … mov, deci vezi ce rochie îți cumperi!

-Mov să fie!Trebuie să recunosc că-mi place nunta ta altfel. Să alegi iarna pentru nuntă vieții tale nu e pentru oricine, ci doar pentru oameni unici cum sunteți voi! Sunt convinsă că și fotografiile pe care le vei face vor fi cu adevarat speciale, iar invitații vor avea niște amintiri cu adevărat originale. Gândește-te ce peisaj hibernal veți avea drept decor natural! 

-Draga mea, mă și văd dimineața admirând frumusețea naturii, cu o cafea bună în mână și lăsându-mă dezmierdată de razele soarelui. Cu siguranță este locația perfectă! Sunt foarte fericită … am găsit și o bisericuță mică în apropiere unde se va oficia slujba religioasă, iar oamenii cu care am discutat au fost foarte deschiși și amabili.

-Sunt ardeleni, asta explică totul, am replicat eu și am început să râdem amândouă relaxate.

Dragii mei, am o concluzie pentru povestea mea de iarnă: nunta poate fi și altfel.

Poate fi relaxată, romantică, cu familia și câțiva prieteni dragi într-un decor hibernal de basm. Iar nunta poate dura ca-n povești trei zile și trei nopți dacă alegeți să rămâneți câteva zile la munte și să vă bucurați de aerul curat, sporturile de iarnă sau pur și simplu de un pahar de vin fiert cu prietenii.

Trebuie să recunosc că o astfel de nuntă altfel nu mă mai sperie. Ba chiar îmi place atât de mult încât mă gândesc că oamenii originali au propriul stil, chiar și când e vorba de evenimente tradiționale precum sunt nunțile. De abia aștept să văd unde vom merge la botez! Pun pariu cu voi că va fi tot la munte cu Royal Boutique Hotel Poiana Brașov. Se spune că cei ce iubesc muntele se vor întoarce mereu la el…

  • acest articol a fost scris pentru SuperBlog
Reclame

Autor: voichiţa bondor

cuvintele vindecă, cuvintele mângâie, cuvintele fixează în clipă efemeritatea gândurilor şi emoţiilor...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s