Suntem suma faptelor noastre bune

În fiecare an vine un moment când te gândești să faci o faptă bună. Este singura partea bună a marketingului de sărbatori care ne îndeamnă să fim mai buni.

Dar, cum ar fi dacă acest lucru s-ar realiza nu doar o dată pe an, de sărbători, ci pe parcursul întregului an?

Cum ar fi dacă pe tot parcursul anului ai putea știi ce proiecte educaționale, sociale, civile sau umanitare se desfășoară în orașul tău? Te-ai implica ca voluntar?

Și cum ar dacă ai putea să donezi în siguranță, fără nici un comision, orice sumă vrei pentru un proiect în care tu crezi? Ai face o donație?

Dacă răspunsul tău este da, atunci programul Bursa Binelui, susținut de BCR este răspunsul potrivit. 

Bursa binelui este singura platformă online unde donațiile nu sunt comisionate indiferent de sumă, se realizează în siguranță prin colaborare cu Euplatesc. Pe această platformă, orice ONG poate să-și creeze propria pagină de proful unde să-și prezinte proiectele destinate categoriile vulnerabile, tineretului sau societății civile în ansamblul ei. Oamenii sunt încurajați să facă donații on line, chiar și sume mici și mai ales sunt încurajați să se implice ca voluntari în proiectele desfășurate în orașul lor. Această metoda modernă de strângere de fonduri pentru diferite proiecte propuse de ONG-uri pe platformă se numește crowfunding, iar rezultate pot fi notabile pentru toate proiectele prezentate.

Anual, pe această platformă Banca Comercială Română organizează Campionatul de Bine  – un concurs de fundraising propus ONG-urile din România, în care acestea sunt încurajate să adune cât mai mulți bani prin donații individuale, iar primele trei proiecte ca număr de donatori și valoare a donațiilor vor fi premiate cu dublarea sumelor adunate, în limita a 5000 de euro de proiect câștigător. Vă dați seama ce înseamnă acești bani pentru proiectele organizațiilor neguvernamentale și pentru atâția beneficari ai acestora? 

Înseamnă mult bine făcut celorlalți cu generozitate.

sursa:https://www.facebook.com/BursaBinelui.ro

Campionatul de bine 2018-2019 începe din luna ianuarie 2019, dar până atunci aveți timp să studiați toate proiectele intrate în competiție. Sunt listate pe categorii și județe pentru a alege ce vi se potrivește mai bine.

Eu am studiat toate proiectele și am ales proiectul pentru care voi dona. Ani de zile am sprijinit și financiar, dar și ca voluntar proiecte din zona educațională sau socială în special destinate tinerilor, pentru că sunt mai emoționale, iar beneficiarii sunt copii și e mai facil să te implici. 

Anul acesta am ales un proiect de implicare civică propus de Fondul pentru Democrație , proiect  născut din mișcările de stradă din iarna lui 2017, după apariția OUG 13/2017. Acest fond civic își propune să creeze o legătură între cetățenii care sunt dispuși să susțină inițiativele civice și proiectele importante propuse de  societate. Ca să înțelegeți despre ce vorbesc, am să enumăr câteva dintr-un număr mare de proiectele, ce au fost finanțate prin acest fond: 

  1. Să fie lumina! – proiect jurnalist de investigație al relației stat-culte din România.
  2. Harta Banilor Publici –  un instrument foarte util de monitorizare şi analiză a achizițiilor publice din România adresat cetaţenilor, grupurilor civice, jurnaliştilor şi companiilor interesate de licitaţiile publice.
  3. Capitalismul de stat. Cum funcționează firmele înființate de primării – proiect de monitorizare a firmele de stat înființate de primării

În acest an centenar să sprijini civismul, statul de drept, puternic zdruncinat de deciziile politice actuale, valorile democratice pentru care au luptat înaintașii noștri este decizia cea mai potrivită. Libertatea greu câștigată de generația mea trebuie protejată pentru a nu deveni doar o iluzie pentru copiii noștri.

Implicați-vă și alegeți-vă și voi proiectele de suflet în care credeți! România are nevoie de faptele noastre bune. În final nu suntem altceva decât suma faptelor noastre bune!

*acest articol a fost scris pentru SuperBlog, ediția aniversară de 10 ani

Reclame

Autor: voichiţa bondor

cuvintele vindecă, cuvintele mângâie, cuvintele fixează în clipă efemeritatea gândurilor şi emoţiilor...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s