Eroii suntem noi!

Numele meu este Dan și sunt un copil ca toți ceilalți, mai puțin faptul că sunt imobilizat la pat din cauza unei boli. Ieri a fost ziua mea și am primit multe cadouri de la mama și tată. Am primit o mașină mare și un beyblaide să mă joc când stau singur acasă. Am primit și niște cărți și multe dulciuri, pentru că sunt preferatele mele. M-am jucat până am obosit cu jucăriile și apoi am deschis o carte de benzi desenate cu un personaj simpatic pe copertă: Spider-man. Am început să citesc aventurile sale incredibile și am adormit…

Hei tu?  Ce faci acolo?

M-am uitat în jur și nu-mi venea să cred. Cu mine vorbea, dar eu … eram cocoțat pe peretele blocului meu, îmbrăcat cu hainele lui Spider Man. Era vecina de la etajul patru care încerca disperată să mă desprindă de pe clădire cu o mătură. 

sursa: https://unsplash.com

Dă-te jos de aici! urlă ea din nou la mine.

Cu o mișcare agilă mi-am aruncat lansatorul pe blocul vecin și am aluncat pe pânza de paianjen din calea pericolului. Am privit în jur și nu-mi venea să cred. Eu, Dan, copilul care nu putea să meargă aveam superputerile lui Spider-man. Îmi pipăiam picioarele și mă minunam sărind de pe un picior pe altul. Bucuria mi-a fost brusc întreruptă de o ceartă între adolescenți ce se auzea chiar pe strada mea:

Noi am câștigat! strigă un vlajgan cu părul lung ce părea a fi liderul unui grup. Am jucat cinstit #hoții și vardiștii și am câștigat! Dă-ne banii promiși!

Ba nu vă dau nimic. Ați trișat! replică un adolescent mic de înălțime, cu un păr roșcovan și un nas cârn. 

Cu noi te pui roșcovane? Nu vezi ce mic ești? râse unul din gașcă apucându-l de guler pe roșcovan și ridicându-l la înălțimea lui. Ceilalți băieți au început să râdă cu hohote de ridicolul și neputința roșcovanului. 

Fără să mai stau pe gânduri am zburat lângă ei și l-am eliberat de roșcovan din mâinile solide ale vlăjganului. Privirile mirate ale băieților erau de neprețuit! Blocați de apariția mea neașteptată, băieți au rămas cu gura căscată și ochii cât cepele. 

-Vreți aventură băieți?

Fără să scoată un sunet toți au dat din cap afirmativ.

Atunci să mergem la film! Ce ziceți de “Omul-Păianjen: În lumea păianjenului”?

Băieții au dat iar din cap a aprobare.  Roșcovanul părea mai îndrăzneț și mi-a spus fericit.

-Poți să zbori cu mine până la cinema? Mi-ar plăcea să fiu și eu chiar și pentru câteva minute Miles Morales, personajul principal din film...

Bineînțeles. Haideți toți!

Cu o mișcare rapidă i-am prins pe băieți  și am zburat într-o clipă la cinema. Le-am dat biletele și i-am împins să intre repede înainte, nu înainte de a-i spune roșcovanului:

Să rămâi la fel de curajos! 

Roșcovanul mi-a mulțumit și a fugit în agitația unui cinematograf pregătit pentru o mare premieră. Era deja 28 decembrie 2018, iar tinerii și adolescenții din cartierul meu erau pregătiți pentru noile aventuri ale lui Spiderman. A început să ningă încet și mi s-a făcut frig, așa că am zburat acasă în camera mea de adolescent și am adormit mulțumit că am făcut niște copii fericiți…

Bună dimineața, dragul meu! Ce mult ai dormit azi! exclamă mama cu vocea ei caldă și bună. Hai că ai un musafir și tu tot dormi!

Am deschis încet ochii și am recunoscut camera mea plină de jocuri și cărți. Cu ajutorul mamei m-am ridicat în fund pe pernă curios să văd cine intră. 

Salut, se auzi din hol și mai întâi o claie de păr roșcovan se ivi în ușă. Era prietenul meu cel mai bun Emil care locuia în același bloc cu mine și cu care mă jucam cele mai interesante jocuri. 

Salut, am răspuns eu somnoros. Ce faci? 

Dane, am fost aseară la un film oaw….cu aventuri SF și cu răpiri și lupte. Super tare! M-am distrat foarte fain și culmea că am fost cu niște băieți de la școală cu care de obicei nu mă prea înțeleg! A venit așa ….din senin propunerea.

Din senin, zici … În timp ce-l ascultam pe Emil privirea îmi alunecă pe benzile desenate cu Spider-man pe care le-am lăsat lăngă pat. Brusc mi-am amintit că am avut un vis fantastic azi noapte. Un vis atât de real în care eu eram Spiderman

Emil, și eu am avut un vis fantastic azi-noapte. Păcat că a fost doar un vis...

Ce? Te visai Spider-man?

Da, chiar eram! 

Am început să râdem amândoi fericiți. Unul pentru că a văzut cel mai bun film de animație, altul pentru că a fost erou în visul său. Și când ne prosteam noi așa … jur că mi s-a părut că Spider-man, de pe coperta benzilor animate, mi-a făcut cu ochiul!

Viața e o poveste minunată cu eroi neașteptați, nu-i așa?

*acest articol a fost scris pentru SuperBlog, la 10 ani aniversari;

Autor: voichiţa bondor

cuvintele vindecă, cuvintele mângâie, cuvintele fixează în clipă efemeritatea gândurilor şi emoţiilor...

Un gând despre „Eroii suntem noi!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s