Nimic nu e ceea ce pare!

Prima mea zi de coorporatistă m-a învățat că nimic nu e ceea ce pare. Cu părul întins perfect, ținută bussines clasică și geanta cu laptopul personal am ajuns la ora 8 la noul meu loc de muncă. Știți cum e să ai 24 de ani și să crezi că poți cuceri întrega lume?

Ei bine, eu eram exact opusul. Mă vedeam grasă, cu hainele prea comune și ieftine, cu atitudinea puțin neîncrezătoare și cu mari emoții legate de contactul fizic cu oamenii. Iar prima zi … oriunde ar fi fost ea, era un coșmar pentru mine. Mi se părea că toți ceilalți arată mai bine, sunt mai eleganți, mai sofisticați și cu o greutate perfectă.

Ce mâncau oamenii aștia de arătau așa de bine? Pun pariu că ei nu au sandvici cu salam în geantă ca mine!

Mi-am făcut puțin curaj și am intrat în discuții cu zâna biroului nostru. Era o fată înaltă, genul model de revistă, cu o siluetă perfectă și un zâmbet larg:

Nu te supăra, am și eu o curiozitate: unde se poate mânca aici la birou ceva consistent și bun?

Zâna mă privi puțin mirată de stupizenia întrebării și, după ce mă examină câteva asecunde, îmi aruncă o întrebare ciudată:

Ești pe slăbit sau pe menținere?

tiu și eu … sunt veșnic pe slăbit, dar vreau să mănânc ceva mâncare gătită la prânz, dacă tot stăm până seara la birou. M-am cam săturat de sandviciurile mamei, încercam eu să fiu glumeață.

Sandviciuri?! Asta explică multe!

Da, zic eu, explica destule. Tu, pe ce ești?

Draga mea, după cum bine vezi eu am greutatea ideală, deci sunt pe menținere. Asta pentru că am grijă de mine și aleg să mănânc sănătos și la ore fixe. Nu e complicat să slăbești sănătos dacă ai puțină voință, chiar dacă ai un program încărcat cum avem noi. Hai cu mine să te convingi!

Fără să obiectez nimic m-am trezit îndrumată spre bucătăria biroului nostru, iar zâna mea a început să scoată din frigider diverse pachete frumos colorate. Ce erau acestea?

Uite aici se găsește meniul meu pentru o săptămână. Fără stresul de a căuta localuri cu măncare sănătoasă, fără să umblu prin geantă cu alimente, așa ca tine, și fără să-ți bați capul cu calculatul caloriilor! Au făcut alții asta în locul nostru! Draga mea, timpul este cel mai de preț lucru din viața noastră, nu-i așa? De ce să nu-l folosim pe lucruri care contează?

Vă închipuiți mirarea mea la vederea acestor pachete colorate ce conțineau mâncare? Și nu orice fel de mâncare ci meniuri perfect porționate și echilibrat concepute pentru organism. Meniul săptămânal cuprinde trei mese principale și o gustare și nu mai trebuie să mănânci nimic în plus, deci fără stres inutil de a căuta mâncare la prânz când toată lumea asta face. Meniurile sunt destul de diversificate, iar modul de preparare utilizează temperaturi scăzute, pentru păstrarea calității nutrienților. De asemenea, ambalarea MAP(modified atmosphere packaging) a produselor are ca scop principal păstrarea prospețimii preparatelor timp îndelungat. Produsele sunt bio și gătite fără conservanți, ceea ce este un avantaj important pentru sănătatea noastră.

Părea prea frumos să fie adevărat și încă priveam neîncrezătoare produsele frumos împachetate, ce păreau fără gust și fără miros. Simțindu-mi îndoiala, zâna mea perfectă mi-a spus:

Te invit la prânz să te convingi. Azi avem supă de găluști condimentată. O minunăție!

Fără să mai aștepte confirmarea mea, zâna cea frumoasă a scos două pachețele de supă și le-a încălzit la temperatura camerei. Apoi ne-am așezat la masă și am savurat un prânz gustos și sănătos împreună.

Totul părea ireal de simplu și bun, iar felul în care arata zana mea era o garantie în plus că e cea mai bună alegere de alimentație pentru o tânără coorporatistă ca mine, ce nu știe găti și iubește să fie o sedentară la birou.

O să ziceți că e o soluție pentru oameni comozi. Eu vă zic că e soluția ideală pentru cei ce vor să fie sănătoși și nu au timp de gătit. Nu trebuie să fim toți experți în toate, dar putem alege să beneficiem de sfaturile unor experți.

Alegeți să mâncați inteligent! Nu doare…

  • Acest articol că acesta a fost scris pentru Spring SuperBlog 2019
Reclame

Autor: voichiţa bondor

cuvintele vindecă, cuvintele mângâie, cuvintele fixează în clipă efemeritatea gândurilor şi emoţiilor...

2 gânduri despre „Nimic nu e ceea ce pare!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s